Úprava stlačeného vzduchu
Teória o úprave stlačeného vzduchu na kompresory - info
Úprava stlačeného vzduchu
KONDENZÁT
Používate stlačený vzduch?
Stlačený vzduch – dôležité médium v každom podniku. Je úplne jedno, pre aký účel používate stlačený vzduch, stále se musí vyznačovať veľmi dobrou kvalitou. Ale kondenzát prítomný v Systéme stlačený vzduch vám túto kvalitu znižuje.
Kondenzát: Nepriateľ číslo 1 pro kvalitu vášho Systému stlačeného vzduchu.
Pri výrobe stlaćeného vzduchu vzniká kondenzát. Môže býť silno zaolejovaný alebo aj bez oleja a tým agresívny. Okrem toho je plný čiatočiek nečistôt (napr. hrdza z potrubia) a iným škodlivými nečištotami. Na úpravu stlačeného vzduchu sa preto kladú najvyššie požadavky. Jediný cieľ: odstraňovať kondenzát s jeho nečistotami.
Prećo potrebujete „inteligentné“ odvádzače kondenzátu ?
Kondenzát v stlačenom vzduchu nevzniká v kontinuálnom množstve. Spoľahlivé a inteligentné odvádzanie, prispôsobené množstvu, môžete ovládnuť iba v tedy, ak je kondenzát na všetkých miestach vzniku efektivne odvádzaný zo zariadení na stlačený vzduch – a to bez zbytočných tlakových strát a energetických nákladov. Mnohé z odvadzov kondenzátu nemôžu tieto požiadavky splniť.
Stlačený vzduch pre potravinárský priemysel.
Stlačený vzduch je dôležitou súčasťou v rade pracovných postupov výroby potravín a spracovania "Z farmy na stôl". Aby sa vyhovelo stále rastúcim požiadavkám na zlepšovanie zdravia a hygieny v potravinovom reťazci, bola vytvorená praktická príručka Stlačený vzduch pre potravinárský priemysel.
Počas výroby, spracovania, manipulácie, balenia a transportu potravín vo všetkých fázach od zdroja k spotrebiteľovi je bezpečnosť potravín stále ovplyvňovaná a môže byť dôvodom k reklamáciám. Jedným zo zdrojov možnej kontaminácie môže byť použitie stlačeného vzduchu v rámci potravinového reťazca.
Kontamináciu zvyčajne spájanú so stlačeným vzduchom možno rozlišovať podľa formy na nečistoty (pevné čiastočky),
vodu (vo forme vlhkosti) a olej. Ďalšími ovplyvňujúcimi faktormi je prítomnosť mikrobiologických organizmov ako sú baktérie, ktoré môžu byť prenášané systémom stlačeného vzduchu alebo šírené vďaka podmienkam existujúcim v systéme stlačeného vzduchu.
British Retail Consortium (BRC) a British Compressed Air Society (BSCA) spoločne pripravili túto príručku, ktorá vám dá užitočné pokyny a umožní informované rozhodnutia o tom, aký typ zariadenia na výrobu stlačeného vzduchu je požadovaný, ako je nutné toto zariadenie inštalovať a udržiavať a aké sú dôležité požiadavky na čistotu vzduchu. Dodržiavanie týchto pokynov spoločne s požiadavkami potravinárskeho priemyslu pri aplikácii procesov HACCP zabezpečí to, že systémy stlačeného vzduchu budú nielen spĺňať aktuálne platné zákonné požiadavky, ale budú tiež prispievať k dôvere zákazníkov u potravín dodávaných na trh.
Radi by sme poďakovali nielen spoločnosti BRC, ale aj členom British Compressed Air Society, ktorí sa podieľali na príprave tejto príručky.
AirChannel, Atlas Copco, Domnick Hunter, Durr Technik, HPC, Compair, Ingersoll Rand, Donaldson, Shell, Walker Filtration
Greg Bordiak
ePríručku Vám zašleme bezplatne po vyplnení žiadosti.
Žiadosť o zaslanie bezplatnej príručky \"Stlačený vzduch pre potravinársky priemysel.\"